Direktlänk till inlägg 29 juli 2017
Krämig pasta med kyckling,champinjoner & dijonsenap
Detta är ett recept från ELLE mat & vin & kocken Daniel Lakatosz
4 port
1 silverlök
2 vitlöksklyftor
10 champinjoner
5 gröna sparris
2 msk neutral olja
50 g smör
1 dl creme fraiche
6 dl vispgrädde
1 kycklingbuljong, fond du chef
4 tsk dijonsenap
50 g riven parmesan
1 msk citronjuice
2 msk finhackad persilja
svartpeppar
600 g tunna kycklingfileer
tillbehör: bönpasta
riven parmesan
timjan
Finhacka lök & vitlök till såsen & skär svampen i skivor & sparris i bitar.
Fräs löken & vitlöken i olja & smör i en stekpanna i ett par minuter utan att de får färg. Tillsätt svampen & stek mjuk, ca 5 min. Tillsätt sparrisen & låt stekas med ytterligare i ca 3 min.
Tillsätt resterande ingredienser förutom pastan & kycklingfileerna & koka ihop till en krämig men inte allt för tjock sås.
Lägg åt sidan.
Stek kycklingfileerna i rikligt med smör & olja.
Koka sedan bönpastan, lägg kycklingen över pastan(& såsen), riv över parmesan & garnera med timjan.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||
31 |
|||||||||
|