Direktlänk till inlägg 2 mars 2012
God morgon vackra marsdag
Känner att det är dax för en ny kategori - viktresan!
Om man ska "gör något åt " vikten måste man ( i alla fall jag ) vara superinspirerad & det är jag nu. Av flera olika anledningar, bla en arbetskamrat som varit fantastiskt duktig & det fullkomligt strålar om henne, att jag till sommaren kommer att bli farmor ( & då vill jag inte vara en liten rund tant ) & att vi precis bokat en solresa till Mallorca, Alcudia.
Här kommer recept på ett gott knäckebröd som är gott som ett litet mellanmål, receptet kommer från bloggen 56 kg.
Ett supergott fröknäcke
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl Kokosfett utan smak
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk Havssalt
Lite flingsalt att strö över
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.
Låt stå och svälla en stund och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.
Sänk temperaturen till 50 grader och låt stå och torka i ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt.
Kram & ha en fortsatt god fredag.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
||||
|