Direktlänk till inlägg 28 mars 2012
... ja då menar jag förs & främst grillsäsongen.
Sedan vi köpte vår Weber gasolgrill har vi grillat mycket. Det är ju såå gott & luktar fantastiskt.
Tror det var två ( grill ) säsonger sedan som jag hittade ett recept på en marinad som vi för det mesta använder.
Ursprungligen rekommenderades marinaden till kyckling men vi har även använt den till fläskfile.
Här har vi det som behövs.
ca 4 msk soya
drygt 1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk fryst hackad basilika
2 tsk honung
salt & peppar
Ju längre köttet ligger i marinad desto bättre men en kortare stund är bättre än att använda en påsmarinad som inte är god.
Lyck till med sommaresn grillningar // Pia
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
31 |
||||
|