Direktlänk till inlägg 17 oktober 2011
Här kommer ett recept som är värt att spara, för vad går väl upp mot hemgjorda köttbullar?
Ca 4 port:
ca 600 g köttfärs
3/4 dl ströbröd
3/4 dl grädde
1 ägg
1 liten gul lök
salt & peppar
socker
smör – att steka i
Till såsen:
steksky
4 dl grädde
1 msk svartvinbärsgelé
1 köttbuljongtärning
1 tsk soja (jag använder alltid kinesisk i mina recept, aldrig japansk)
lite vatten + mjöl (att reda med)
salt & peppar
Blanda ströbröd, ägg och grädde och låt stå och svälla en stund. hacka under tiden löken och stek den i lite smör. Salta och sockra och stek tills den blivit mjuk och fått färg. Häll i löken i ströbrödsblandnignen och kör runt med stavmixer till en jämn smet (vem gillar lökbitar i köttbullar? det är smaken man vill åt!!). Blanda i köttfärsen, smaksätt med salt & peppar efter tycke och smak. Forma små bollar och lägg på en våt skärbräda.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|