Direktlänk till inlägg 4 november 2011
Skriv ut Skriv ut utan receptbild
Parmainlindad oxfilé med rotgrönsaker och rödvinssås. Ger en god bit kött det lilla extra!
Antal portioner: 4
Färdigt på: 90 min
Oxfilé
800 g oxfilé
16-20 skivor parmaskinka
1 dl färsk timjan (hackad)
1 dl färsk rosmarin (hackad)
Salt
Peppar
Snöre
Sås
6 dl rödvin
1.5 msk socker
2 stänk soja
2 msk kalvfond
200 g smör
Matlagningsmjöl/ majzena
Tillbehör
08 kg potatis
1 st palsternacka
2 st morotter
2 st rödlök
1 hel vitlök
olivolja
Flingsalt
FOTO:TV4
Tips
Vintips från James
Santa Carolina Baricca Gran Reserva art nr 6242, 89 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från Halv åtta hos mig
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|