Direktlänk till inlägg 11 november 2011
Nu är det dax för ett nytt recept på piroger.
deg: 25 gram jäst
1/2 dl rapsolja
4 dl vatten
5 dl vetemjöl
4 dl durumvetemjöl ( det gör att degen blir lättare att arbeta med)
lite salt
& en nypa socker
Jäs degen ca 25 min innan du börjar kavla ut degen till pirogerna.
fyllning: 1/2 purjolök
rökt skinka
ädelost efter smak
1 ägg
ev en liten skvätt mjölk
Pirogerna behöver inte jäsa innan dom gräddas i 240 grader utan pesnla bara med uppvispat ägg så dom får en fin gyllene färg.
Nu väntas delar av familjen snart hem & då ska det bli fredagsutflykt, fikakorgen kommer att bestå av piroger (naturligtvis), mjuk pepparkaka (som jag gjort nu i förmiddag & som gör att det luktar jul i hela huset), kaffe & varm choklad.
Förhoppningsvis hittar vi några GC & om badstegen är kvar blir det kanske säsongens sista dopp.
Kram till Dig denna speciella dag 11-11-11
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|