Hej !
Nu var det verkligen länge sedan men man skulle kunna säga, som jag läste någonstans, själva livet har kommit mellan & då har bloggandet fått stå åt sidan.
I dag skulle jag vilja dela med mig av tre recept.
Det första är en rabarberchutney.
600 g rabarber
2 rödlökar
1 röd chilifrukt ( tex spansk peppar)
4 dl socker
1 msk färskriven ingefära
salt & nymalen svartpeppar
1. Ansa & skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Skala, halvera & skär löken i tunna skivor. Dela,kärna ur & finhacka chilin.
2. Lägg alla ingredienserna i en kastrull tillsammans med 1 tsk salt & 1 krm peppar.
3. Koka upp & låt småkoka utan lock ca 20 min. Rör då & då.
Häll up i en väl rengjord glasburk.
Sätt på ett lock & förvara i kylen.
Denna chutneyn serverade vi till grillad fläskfile & nypotatis.
☀ ---- ☀ ---- ☀ ---- ☀ ---- ☀ ---- ☀ ---- ☀ ---- ☀ ---- ☀ ----☀ ---- ☀ ---- ☀ ---- ☀ ---- ☀
♥ Fläderfsaft = Sommar ♥
Till detta receptet behöfe du 30 st blomklasar
3 stora citroner
1,5 kg socker
50 g citronsyra
Skiva citronerna & varva dem tillsammans med blomklasarna i en stor spann eller bunke.
Koka upp vattnet & låt sockret smälta i det varma vattnet & tillsätt därefter också citronsyran.
Häll den heta sockerlagen över blomklasarna / citronerna & låt sedan saften stå i kylskåpet i 3 dagar inna den silas & hälls på flaskor ♥