Direktlänk till inlägg 3 november 2012
Här kommer ett recept på lax, eller rättare sagt jag valde att använda lax.
Receptet kommer ursprungligen från boken " Om jag var din hemmafru " av Lotta Lundgren.
Till 4 personer behöver du:
500 g körsbärstomater
3 citroner
3-4 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 dl olivolja
2 msk flytande honung
1 tsk salt
4 portionsbitar fisk
Så här gör du:
Sätt ugnen på 250 graders grillvärme. Skär tomaterna. Tvätta & riv lite av citronskalet. Skiva vitlöksklyftorna få tunnt du kan. Plocka bladen från basilikan. Rör samman olivoljan,citronraspet, vitlök, honung & saltet i en skål, tillsätt tomater & basilikan & rör om .
Lägg ut tomatblandnngen i botten på en ugnsfast form. Salta & peppra fisken & lägg den ovanpå. Skiva citronerna tunnt & täck fisken med dem.
In med allt i ugnen ca 20 min, beroende på fiskens tjocklek.
Servera gärna med cous cous.
Jag gjorde så här:
Finhacka en gul lök & fräs den i lite olivolja, häll i så mycket cous cous som det står på paketet att det går åt till fyra personer. Låt det fräsa en stund med löken innan du häller på vattnet.
När det var färdigkokt smaksatte jag med lite sambal oelek & sweet chili.
Som sås serverade jag creme fraiche blandat med pressad vitlök,pressad citronsaft,salt & peppar.
Mycket god & snabblagad middag.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||||
|