Direktlänk till inlägg 20 oktober 2013
Här kommer ett recept på ett bröd som jag bakar ibland. Det innehåller en massa godsaker & det passar lika bra till frukost som till mellanmål eller kanske som en liten kvällsmacka.
Det heter i grunden hurtbulle men det bakas ut som ett bröd & oftast gör jag dubbel sats, dvs två bröd.
2 dl fiberhavregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrö
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna & rör därefter ner yoghurt,honung & lingonsylt.
"degen" blir ganska lös & behöver därför ösas upp i en bakform.
Grädda nederst i ugnen på 200 grader i 60 minuter.
Ta ut brödet & låt det svalna på galler under bakduk.
Lycka till // Kram Pia
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|