Senaste inläggen
I dag var det ett fantastiskt höstväder. När Malte & jag var i skogen så plötsligt bara stod dom där ...
I sommar hittade vi en förrätt som vi tyckte mycket om (& även dom som blev bjudna på den).
Bruchetta med fetaost & jordgubbar
1/2 surdegsbaguette (går lika bra med vanlig pan rich)
1 dl olivolja
1/2 paket fetaost
10 jordgubbar
nymalen svartpeppar
basilikablad till garnering
1. Skär baguetten i tunna skivor & doppa dem i olivolja.
2. Rosta bröden i 250 grader ca 5 min, tills dom har fått fin färg.
3. Hyvla fetaosten med en osthyvel & lägg på bröden, skiva jordgubbarna & fördela dem över.
4. Ta några varv med pepparkvarnen över ost & jordgubbarna. Dekorera med färsk basilika.
( Receptet fr Lantliv Mat & Vin 6/11 )
Pirogerna som fick följa med på utflykten blev godkända av familjen.
Receptet kommer här;
8 - 10 piroger
300 g nötfärs
2 - 3 smördegsplator
1/4 gul lök
smör till stekning
1/2 dl krossad tomat
1 krm salt
1 krm peppar
1 ägg till pensling
Grädda pirogerna i 225 grader ca 12 minuter
(recept fr Moderna matsäckar, ICA bokförlag)
Denna bloggen har jag skapat i första hand för mitt minne. Recept, kort, mönster mm... vi får väl se vad det blir ...
Just nu är det tillagning av piroger för barnens utflykt / resa i morgon. Lilla m far till Ronneby brunnsbad med sin klass & O ska åka till London med sina kompisar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||
31 |
|||||||||
|