Senaste inläggen

Av AnnCharlott - 13 september 2012 20:56

Senaste dagarna i bilder

 

     

 

Kreativitetens låga slår till för fullt i bland & då gäller det att hänga på   .

Av AnnCharlott - 13 september 2012 20:30

I fredags var familjen O & C här på "fredagsmys".

 

Till förrätt serverade vi  nachochips med salami & riven ost, krustader med brie & fikonmarmelad & öl / husets bubbel.

 

Till huvudrätt serverade vi grillad kyckling & fläskfile marinerad i husets marinad, " Maddes" potatissallad, sweetchlisås & en blåmögelost (Marcus tips) & ett hembakat bröd.

 

Till dessert hade jag gjort en kladdkaka & till den serverade vi en fruktsallad gjord på bla mango, björnbär & ananas marinerad i sockerlag & rom.

 

 

 

Tack för en trevlig kväll & speciellt tack till O & J, alltid trevligt när ni väljer att vara tillsammans med oss.

Av AnnCharlott - 6 september 2012 23:39

Hej & God kväll

 

Nu håller jag på med saker som jag tycker är roligt - förbereder & planerar för middagsgäster i morgon. 

Familjerna C & O kommer på besök & kanske blir vi 11 personer.

Det finns så mycket spännande att laga så det är svårt att bestämma sig men vi har enats ( maken, lilla m & jag ) om att det får bli "höstgrillning".

 

Efter nattjobb & ett par timmars sömn lunchade jag med kompis M på ett av stadens hotell & det serverades god lax med en härlig sås.

Några små ärenden på stan, bla komplettering av mateus skålar & ett besök i blomsteraffären & sen var jag på väg hem i gen.

Lilla m har köpt sig en ny cykel & premiärcyklat den, ett av favoritprogrammen, halv 8 hos mig & lite småstädning & nu är det dax för sängen.

Återkommer i morgon med bilder & recept ...

 

God natt   

 

Av AnnCharlott - 5 augusti 2012 21:04


För ett par kvällar sedan hande vi "spontangrillning" med familjen B.


Vi grillade fläskfile med vår standardmarinad & till det hade vi en god  potatissallad & currysås.


Detta är ett recept till 20 personer på buffe.


2 kg färskpotatisar

700 g blomkål i buketter

2 msk olivolja

2 tsk salt 

1 tsk nymald svartpeppar

280 g bacon

1 burk kronärtskocks  

250 g körsbärstomater

1 burk svarta ( eller gröna) oliver

1 burk pesto genovese

100 g ruccola

2 dl rostad lök


Tvätta potatisen & dela blomkålen i lika stora delar som potatisarna.

Blanda potatis & blomkål med olja, salt & peppar på 1 - 2 långpannor med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen på 225 grader i ca 30 min.

Strimla bacon & stek knaprigt, låt det sedan rinna av på hushållspapper.

Dela de konserverade kronärtskockorna.

Halvera tomaterna.

Blanda potatis & blomkål med peston. Låt kallna & blanda med de övriga ingredienser utom ruccola & lök.

Ställ svalt fram till servering

I samband med serveringen blandas ruccola & den rostade löken ner i potatissalladen.


Smaklig spis 

 (recept sedan maj 2008)





Av AnnCharlott - 8 juli 2012 23:44

I dag är det dax igen för nya recept.

 

Först ut är en Hallonpannacottapaj 

 

pajdeg: 12 st digestivekex

            75 g smält smör

 

fyllning: 3 st gelatinblad

              3 dl vispgrädde

              1 dl strösocker

              250 g hallon

              200 g philadelphiaost

              färska bär till garnering

 

8 - 10 bitar

1. Kör kex & smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

 

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

 

3. Häll grädde & socker i en tjockbottnad kastrull & sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

 

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur & rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen & låt svalna något.

 

5. Mixa hallonen med mixerstav eller i matberedare till en pure. Rör ner creme cheese & puren i grädden. Vispa till en slät kräm & häll den i pajformen.

 

6. Låt pajen stå i kylskåpet minst 3 timmar eller tills den har stelnat.

Servera med färska bär.


Denna pannacottapajen bjöd vi på när Oscar tog studenten.

Följde receptet till punkt & pricka men bytte hallonen mot jordgubbar.

 

  



  

Jordgubbssalsa

 

Till 4 pers.
1/2 l. jordgubbar
1/2 gurka
1 salladslök
1 msk. pressad lime
4 msk. solrosolja
1 msk flytande honung
2 msk hackad basilika
1 - 1,5 tsk. sambal oelek
2 krm. salt
 
Skär jordgubbar och gurka i små bitar. Strimla löken.
Blanda lime, olja, honung, basilika, sambal och salt i en skål.
Rör ihop alltsammans och låt stå i rumstemperatur och dra i en timme.
 
Detta receptet har jag hittat i bloggen " Monicas vilda tankar " & redan provat tillsammans med grillad fläskfile  & denna salsan kommer definitivt att bli gjord många gånger till för den var riktigt god.
 
Tack för i dag, dax för sängen!

 

 

Av AnnCharlott - 7 juli 2012 19:05

Hej !
 
Nu var det verkligen länge sedan men man skulle kunna säga, som jag läste någonstans, själva livet har kommit mellan & då har bloggandet fått stå åt sidan.
 
I dag skulle jag vilja dela med mig av tre recept.
 
Det första är en rabarberchutney.

600 g rabarber
2 rödlökar
1 röd chilifrukt ( tex spansk peppar)
4 dl socker
1 msk färskriven ingefära
salt & nymalen svartpeppar
 
1. Ansa & skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Skala, halvera & skär löken i tunna skivor. Dela,kärna ur &    finhacka chilin.            
2. Lägg alla ingredienserna i en kastrull tillsammans med 1 tsk salt & 1 krm peppar.
3. Koka upp & låt småkoka utan lock ca 20 min. Rör då & då.
    Häll up i en väl rengjord glasburk. 
    Sätt på ett lock & förvara i kylen.
 
 
Denna chutneyn serverade vi till grillad fläskfile & nypotatis. 
 
         ☀ ---- ☀ ---- ☀ ---- ☀ ---- ☀ ---- ☀ ---- ☀ ---- ☀ ---- ☀  ----☀ ---- ☀ ---- ☀ ---- ☀ ---- ☀
 
 
Fläderfsaft = Sommar
 
Till detta receptet behöfe du 30 st blomklasar
3 stora citroner
1,5 kg socker
50 g citronsyra
 
 
 
Skiva citronerna & varva dem tillsammans med blomklasarna i en stor spann eller bunke. 
Koka upp vattnet & låt sockret smälta i det varma vattnet & tillsätt därefter också citronsyran. 
Häll den heta sockerlagen över blomklasarna / citronerna & låt sedan saften stå i kylskåpet i 3 dagar inna den silas & hälls på flaskor
 
 
 

Av AnnCharlott - 17 april 2012 16:21

Jag vet inte om jag ska kalla det att " handla i övermod ", dumdristigt, plötsligt infall eller möjligen ett moget beslut?

Nej det sist är det nog inte & definitivt inte någon åldersnoja - kanske jag ska välja att se det som en sporre att komma tillbaka till den form som en gång ( nåja, det var längesedan men dock) funnits - se om jag kan väcka kroppen & tävlingsdj....en till liv. 

"Keep on jogging keep on jogging......."  


 

Av AnnCharlott - 13 april 2012 09:24

Nu är det på G igen - korttillverkningen...

Barnens kusinbarn i småland ska döpas i morgon & då passar det bra att få göra ett litet kort. 


Jag har många ideer just nu om lite olika saker som jag vill göra, studentinbjudningar, studentkort, sy lapptäcke & sticka färdigt min jordgubbsmössa ( ja inte min då utan en som kommer att ges bort till en liten flicka framöver)


Har jobbat tre av fyra nätter & i morgon när jag vaknar planerar jag för motion & sen hemmapyssel för resten av dagen☺


Här kommer en bild på dopkortet till morgondagens huvudperson.



Dax att sova // På återhörande  

Presentation

HAPPINESS
IS NOT A
DESTINATION
IT IS A
WAY
OF LIFE

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Recept

Träning!

  Jag ska vara med i tjejemilen 2012!:)

Träning


Ovido - Quiz & Flashcards