Senaste inläggen

Av AnnCharlott - 3 november 2012 18:27


 


Här kommer ett recept på lax, eller rättare sagt jag valde att använda lax.

Receptet kommer ursprungligen från boken " Om jag var din hemmafru " av Lotta Lundgren.


Till 4 personer behöver du:

 

500 g körsbärstomater

3 citroner

3-4 vitlöksklyftor

1 kruka basilika

1 dl olivolja

2 msk flytande honung

1 tsk salt

4 portionsbitar fisk


Så här gör du:

Sätt ugnen på 250 graders grillvärme. Skär tomaterna. Tvätta & riv lite av citronskalet. Skiva vitlöksklyftorna få tunnt du kan. Plocka bladen från basilikan. Rör samman olivoljan,citronraspet, vitlök, honung & saltet i en skål, tillsätt tomater & basilikan & rör om .

Lägg ut tomatblandnngen i botten på en ugnsfast form. Salta & peppra fisken & lägg den ovanpå. Skiva citronerna tunnt & täck fisken med dem.

In med allt i ugnen ca 20 min, beroende på fiskens tjocklek.


Servera gärna med cous cous.



Jag gjorde så här: 

 

Finhacka en gul lök & fräs den i lite olivolja, häll i så mycket cous cous som det står på paketet att det går åt till fyra personer. Låt det fräsa en stund med löken innan du häller på vattnet. 

När det var färdigkokt smaksatte jag med lite sambal oelek & sweet chili.

Som sås serverade jag creme fraiche blandat med pressad vitlök,pressad citronsaft,salt & peppar.


Mycket god & snabblagad middag.


   

Av AnnCharlott - 3 november 2012 15:37

Nu har  mitt hamsterhjul saktat ner  farten för att ev snart stanna helt :-)


Jag har fått möjlighet att jobba 50 % -> jag kan vara drivande & delaktig i J´s aktiviteter -  bad, ridning, sinnesstimulans, promenader & mys <3.


Jag har sovit efter ett lugnt nattpass & när jag steg upp möttes jag av doften av nybakade chokladmuffins ( lilla m som fixat) & en påbörjad rensning i vår tvättstuga. 

Dock så småregnade det & var mulet men maken drev på att vi skulle ut på pw ( tack, annars hade det nog blivit soffhäng i stället) & under tiden vi  var ite upphörde regnet & när vi nästan var hemma igen var det en blek höstsol som visade upp sig. 


Pw´n i kombination med att hälsenan känns mycket bättre gjorde att jag tänkte anmäla mig till tjejmilen 2013 & Midnattsloppet i Malmö för enligt vad jag läst skulle de båda loppen gå av stapeln med 1 veckas mellanrum men oj så fel.

7 september var datumet för båda  så nu måste jag välja. 

Tjejmilen var kul på sitt sätt & dessutom är det 30-års jubileum nästa år men däremot Midnattsloppet har premiär i Malmö & dessutom är det mycket närmre att åka dit.  Ja, det tål helt enkelt att funderas på men det viktigaste är att det var en härlig runda i skogen i dag & att jag kännde en längtan efter att få ta i & jobba ordentligt med kroppen & att känna mig stark.

Nu ska det lagas chili con carne & småfixas hemma innan det blir " Tv-häng " med "Så mycket bättre" eller var det nu handboll ? råder visst delade meningar i famlijen om det.


Fortsatt trevlig Allahelgons lördag

Av AnnCharlott - 2 november 2012 16:52

Ja, så är det faktiskt!


7 personer (& en hund) - 2 = 5

5 personer (& en hund) - 1 = 4

4 personer (& en hund) - 1 = 3 personer & en hund


I går " lånade vi ut " yngste bror till grannlandet & det känns väl sådär ....


 


Men jag tänker så här - nu får vi möjlighet / anledning att besöka en " ny " stad & förhoppningsvis se den som en invånare & inte som turister.

Nog om detta.


Här kommer recept på en mycket god tapenade:


soltorkade tomater - 1 burk, spara gärna loie av oljan att mixa med

solroskärnor en liten näve

vitlök - efter personlig smak

parmesanost

basilika


Lägg alla ingredienserna i en skål & kör med stavmixern tills allt är finfördelat.

Garnera tapenaden med några basilikablad.


❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  


Av AnnCharlott - 30 oktober 2012 19:26

I kväll är det nedräkning i vår familj...


Ja då tänker jag inte i första hand till jul utan snarare till middagen är färdig. Jag lagar skinkstek & familjen följer i stort sett varenda grads temperaturstegring.

När köttet ställdes i ugnen för ett par timmar sedan var innertemperaturen 18 grader & steken är klar för att ätas när innertemperaturen nått 83 grader ( vi fuskar lite - eg ska temperaturen i ugnen vara 90 - 100 grader & där stratde vi också men nu är barnen hungriga så plötsligt har temperaturen stigit till 140 grader).


Steken "klappas" in med salt & peppar & läggs därefter i en ugnsfast form som har morötter,lök & svamp i botten.

En buljongtärning & vatten & sedan "puts in i ugnen".


Serveras med kokt potatis,grönsaker,brunsås ( som görs på skyn från steken, grädde,salt,socker & soya) & gele.




                 ❦   ❦     ❦   ❦   ❦    ❦   ❦   ❦   ❦   ❦   ❦   ❦   ❦    ❦    ❦    ❦    ❦   ❦

Av AnnCharlott - 18 oktober 2012 11:58

Nu står den framför mig - säsongens första julmust.
Den har klarat sig länge från att bli uppstucken ( Karlskrona - Göteborg - Fredrikstad - Göteborg - Borås - ...)
Även säsongens första jultidning, som verkar riktigt lovande, ligger framför mig så min tågresa kommer att säkert att gå fort, ca 4 timmar kvar :-)

Av AnnCharlott - 11 oktober 2012 09:02

Till äppelpajen som jag skrev om i förra inlägget serverade jag en hemgjord vaniljsås.

Jag hittade recpetet för ett par år sedan på blggen " Linneas skafferi " & nu gör jag oftast denna vaniljsåsen när vi ska ha paj.

 

Här kommer receptet

3 äggulor

3 msk florsocker

1 msk vaniljsocker

3 dl vispgrädde

Vispa grädden lagom hårt & vispa äggulor,florsocker & vaniljsocker för sig.

Blanda ihop allt & njut av den goda såsen.

Enkelt,eller hur?

 

❀ ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀  ❀    ❀    ❀  ❀

 

 

 

Av AnnCharlott - 9 oktober 2012 21:24

Jag tänkte dela med mig av ett recept på äppelpaj - det kan man väl aldrig få för många av? 

 

Till degen behöver man 100g smör

                                     1.5 dl socker

                                     3 dl mjöl

                                     1 tsk bakpulver

Mixa ihop degen & förvara den i en plastpåse i kylen / frysen 60 min.

 

5 äppel skalas & klyftas & läggs i en plastpåse tillsammans med 

                                      1/2 dl socker

                                      1 msk vaniljsocker

                                      1 msk potatismjöl

Förvara även denna påsen i kylen / frysen 60 min.

Lägg äpplena i botten på en ugnsfast form & häll degen över & grädda pajen i 200 grader i ca 25 min eller tills ytan blivit gyllenbrun.

 

 Bild kommer nästa gång som jag gör pajen. 

Ha en fortsatt trevlig kväll, själv ska jag ägna mig åt lite undanplockning efter dagens kreativiteter ( har sytt gardiner till S & M, vimplar till lilla fröken Lilys vagn, gjort ett försök till ett dopkort & påbörjat lilla m´s prickiga tygkasse. 

Av AnnCharlott - 1 oktober 2012 01:44

Nu är det höst på riktigt ....


.... i alla fall om man ska tro vad det står i almanackan, 1/10!

Eftersom jag verkligen gillar hösten så känns det helt ok, friska vindar, tända ljus, ljung i krukor & en massa mys.

Jag har fyra "jobbnätter" framför mig men trevliga arbetskamrater gör att även det kommer att bli ok ( hör så positivt det låter) & till helgen kommer lilla familjen M, S & L på besök   .


Nu ska jag se om jag kan hämta bloggplatsens app så det kan bli bloggande även från telefonen i fortsättningen.


Sov gott!



Presentation

HAPPINESS
IS NOT A
DESTINATION
IT IS A
WAY
OF LIFE

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Recept

Träning!

  Jag ska vara med i tjejemilen 2012!:)

Träning


Ovido - Quiz & Flashcards