Senaste inläggen

Av AnnCharlott - 18 april 2013 22:41

I kväll - ja, en helt vanlig torsdag fick vi spontanbesök. Det var väninna A som kom på besök, jag hade gjort Lchf wrap med bl a ägg,räkor

En kladdkaka till kaffet - tack S för receptet  (det kommer här på bloggen i morgon).

Till maten hade vi provsmakning av det italienska bubblet Prosecco Pizzolato (nr 7870), pris 79:- 

Enligt systembolagets beskrivning passar det som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk & skaldjur.

Smaken är torr,fruktig & med inslag av päron, vingummi & mandarin.

Vår bedömning: lättdrucket, köper gärna denna trevliga dryck fler gånger.


 

 Klockan är mycket & nu ska jag lägga mig för att samla kraft till morgondagens festligheter.

God natt ♡

Av AnnCharlott - 18 april 2013 11:01

  Jag - en periodare   


Så är det nog faktiskt. 

När jag gör något så är det inte lite försiktig, på prov eller halv   at. Jag är mer så till min pesonlighet att jag går "all - in" om man så säger.

Det är sällan så att jag avslutar & lägger ner utan mer att mina små projekt ligger vilande & så plötsligt poppar dom upp igen.


Det som upptar min tid nu är träning. 

Jag har två träningsbloggar som jag inspireras av, jag simmar, joggar/pw'ar &  går jag på cobra cross fit.

Jag skadade min hälsena i september förra året, precis innan tjejmilen & den gör sig fortsatt påminnd om jag joggar mer än två dagar i streck så därför känns det bra att ha aktiviteter att variera med.

Min Skeppehult har varit på vårservice & jag har varit ute & rekat en trevlig runda på ca 2 mil som jag hoppas kunna köra i eftermiddag om bara vädret blir lite bättre.

Har lovat mig själv att köra plankan varje dag, 3 x 30 sekunder. Coreövningar ska ju vara en bra utgångspunkt för all annan fysisk aktivitet.


I förrgår var jag ute på en 4 km promenad som var allt annat än pulshöjande. 

Morgonpromenad i Bastasjö med lilla L, 9 månader & hunden M. 

Det var en fantastisk start på dagen & vi såg de första blå & vitsipporna för denna våren.

   

Nu ska jag göra några ärenden innan lilla M ska hämtas på skolan.

//Pia



Av AnnCharlott - 5 mars 2013 20:15

En vanlig dag!


Nu tillbringar jag några dagar i vårt västra grannland. 


Jobb, jobb & jobb men lite annat hinner jag också med. Läser bra böcker & stickar på en "prinsessbakelsemössa" till fröken Lily. 

I eftermiddags var jag & min vän A & tog del av de lokala träningsmöjligheterna i Kongstenhallen, dvs vi var och simmade - skön motion när jag nu inte kan vara med på CWC´n på hemmaplan.


 


Nu blir det kaffe & choklad.

Ha det bäst

Kram

Av AnnCharlott - 28 februari 2013 11:18

Gjorde en reflektion häromdagen ang mammagrupper.

Lilla Lily, 7 månader, & Sandra träffas  i sin mammagrupp & fikar med andra "bebismammor", efter ett par dagar hör jag mig själv säga att " på onsdag ska jag träffa min mammagrupp" & då pratar vi om mammor i ålder 45 - 50 år & " barn " på ca 20 år!

Vi har en Facebookgrupp!

I vilket fall så hade vår "mammagrupp" träff här hemma i går & tänken var planering inför vår Osloresa nästa helg.

Vi ska åka & turista i den norska huvudstaden & umgås med våra söner som har bott i Oslo sedan november - 11.


 


När vi träffades i går åt vi Caecarsallad & till kaffet hade vi en citron & marängpaj. Pajen är frisk & syrlig i smaken & receptet kommer här.


pajdeg: 150 g smör

            3 dl vetemjöl

            2 msk vatten


fyllning: 4 dl vatten

              2 dl socker

              8 msk majsena

              saft + skal av 1 citron

              3 äggulor

              1 msk socker


maräng: 3 äggvitor

             1 1/2 dl socker


How to do

Gör pajdegen på vanligt sätt & låt den sedan vila kallt i kylskåp en stund. Tryck sedan ut den i en pajform eller en " springform" med löstagbara kanter. 

Förgrädda pajskalet i 225 grader i 15 min.

Koka upp vatten,socker,majsena & citronsaft i en kastrull. Rör om då & då. 

Sätt till äggulorna & sjud såsen tills den tjocknar. Rör ner smör & citronskal.

Låt krämen stå & svalna, fyll sedan pajskalet med den innan den hinner stelna.

Vispa äggvitorna till skum & rör ner sockret. Vispa hastigt up marängen igen.

Spritsa marängen som små toppar ovanpå pajen & grädda den i 175 grader i ca 10 - 15 min.

Servera med grädde eller glass.


 


Nu ska jag gå ut med Malte i skogen & njuta av att våren är på väg   .

Kram Pia


Av AnnCharlott - 19 januari 2013 22:27

God kväll


Ja, ordning & reda tycker jag om & snart har jag fyllt på i min kalender med nödvändiga ( & även kanske mindre nödvändiga ) datum som är bra att ha med sig.

Kan strax även kasta flera lösa lappar & radera " to-do-listor" i telefonen.  Jag vet ju att det bara varar en kort tid för snart är jag där igen & gör nya listor. I bland har jag provat en annan strategi, inte gjort listor över vad jag ska göra utan tvärtom listat det jag gjort :-) & det fungerar också men det konstiga är att det finns vissa saker som hela tiden flyttar med från den ena till den andra listan & tex att städa & rensa i min garderob är en sådan sak. 

Ja ja, det blir väl gjort någon gång det också.


Jag brukar däremot inte göra önskelistor men nu har jag faktiskt en sådan & den ser ut så här:


  


   Det är lång tid till både födelsedag & jul så jag får kanske finna en annan anledning att belöna mig själv :-)

God natt    

Av AnnCharlott - 18 januari 2013 02:36

Hej


Nu har faktiskt snart halva januari gått & jag tycker precis att det var jul. För övrigt är det första gången som jag inte valt att " sopa-ut-julen" så fort vi firat nyår.

Det har hänt både trevliga saker sedan sist & även tråkiga besked i familjen.

Om jag får börja med det trevliga så är det att lilla Lily fyllt 1/2 år


 


Det tråkiga är att makens mamma,barens farmor & min svärmor blivit inlagd på sjukhuset & fått besked om att hon drabbats av cancer. Håller alla tummar vi har & " kryssar fingrarna " att hon ska kunna få en bra tid framöver ...


Mat har jag lagat & mat har vi ätit men inte riktigt så strukturerat som jag fån början hade tänkt denna vecka.

Vi har haft LCHF omelett med räkstuvning. En pastarätt med sås av bacone, lök & färskost.

Vi har haft tacopaj & i dag blev det " Fälldinska grytan ".

Säsogen första semlor har bakats & ätits, chokladbröd, vaniljvetekaka & hurtbullebröd har jag också hunnit med.


Något som jag inte gjort på många år är apelsinmarmelad men nu har det hänt igen & då tänker jag - varför? Varför inte göra marmelad oftare för det är både enkelt & gott.


       


Det var en sak till - min Hilding har fått komma fram & lufta sig. Jag har sytt putevar, som man säger i vårt västliga grannland.


Kram Pia 


Av AnnCharlott - 14 januari 2013 06:25

Tittar in för att säga GOD MORGON!
Håll ut ! Veckans matsedel kommer under dagen ??

Av AnnCharlott - 13 januari 2013 23:08

Ja det kan man väl säga när jag använder ett recept som är 16 år (!) gammalt.

  Här kommer det i alla fall.


Vaniljvetebröd


150 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

1 tsk kardemumma

1/2 tsk salt

1 1/2 dl socker

13 - 14 dl vetemjöl


Jäs degen i 30 min, gör sedan 4 st runda kakor som jäser ytterligare 30 min.

Pensla med ägg & stö över pärlsocker.

Grädda på nedersta falsen i ca 10 min på 250 grader.


vaniljkräm:

1 1/4 dl vvatten

3/4 dl mjöl

2 dl florsocker

3 msk vanillinsocker

Koka ihop detta till det tjocknar & tillsätt sedan

150 g smör

2 äggulor

Presentation

HAPPINESS
IS NOT A
DESTINATION
IT IS A
WAY
OF LIFE

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Recept

Träning!

  Jag ska vara med i tjejemilen 2012!:)

Träning


Ovido - Quiz & Flashcards